10 листопада 2018 р.

Пізнавати правди віри та зростати у християнському житті

     
       У жовтні 2018 року розпочались систематичні катехитичні науки та пізнавально-розважальні зустрічі дитячої спільноти "Добре серце", що створена на парафії Усіх святих (містечка «Калинова Слобода) та на парафії Воскресіння Христового Архікатедрального і Митрополичого Собору Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.
     Щосуботи у «Калиновій Слободі» і щонеділі у Катехитичному центрі при Архікатедральному і Митрополичому соборі діти збираються для того, щоб спільно пізнавати правди віри та зростати у християнському житті, гуртом роздумувати над Святим Письмом. Кожна зустріч має свою тему. Керівник спільноти Ірина Фреїшин піклується про те, щоб заняття були не тільки пізнавальними, але й цікавими. Не обходиться і без біблійної анімації.
        Діти радо спілкуються, обмінюються цікавими думками, в ігровій формі виконують певні завдання, вправляються у майстерності малювання, аплікації, створюють плакати.
І все це діти роблять з молитвою, в Божій опіці. Попереду багато планів. Але першочергове це підготовка до чи не найулюбленішого свята – зустрічі з святим Миколаєм.
        Духівник спільноти о. Микола Фреїшин дбає, щоб діти на таких зустрічах якомога більше дізналися про церкву, парафіяльне служіння, життя з Богом. «Діти не повинні боятися йти у Божий храм, їм там має бути дуже комфортно, приємно, спокійно і радісно. Церква повинна приваблювати їх і тоді вони з радістю приходитимуть до наших церков, – говорить о. Микола, – Діти – майбутнє нашої церкви, і ми дбаємо, щоб наші діти мали живу віру.
     Також на зустрічах спільноти ми розповідаємо нашим маленьким парафіянам про те як потрібно молитися в церкві, про її внутрішній устрій, навчаємо, як поводитись у Божому храмі, а також розповідаємо, що символізують священичі облачення, як відбувається Свята Літургія. Звичайно, діти ще мають багато навчатись, але основа Христової науки вже потроху оселяється у дитячих душах». 

Немає коментарів:

Дописати коментар