24 грудня 2019 р.

Учасники спільноти «Добре серце» організували свято Миколая для дітей сонця

   21 грудня 2019 року у Катехитичному центрі  при Катедральному Соборі Христового Воскресіння відбулась радісна і незабутня подія – учасники дитячої спільноти «Добре серце» організували свято для діточок сонця. Святкова зустріч відбулась в рамках благодійного соціального проекту з нагоди святкування дня Святого Миколая для дітей з синдромом Дауна Івано-Франківщини.
     Впродовж кількох тижнів діти спільноти старанно працювали, щоб підготувати святкову зустріч, активно долучилися до праці і їх батьки. Адже потрібно було не тільки домовитись про аудієнцію із святим Миколаєм (а праці у Святого в ці дні доволі!), а ще підготувити гарний виступ, і подбати про смачне частування. Часу гаяти не можна було. 
    І ось хвилююча мить: на свято завітали сонячні дітки з Галича, Долини, Богородчан, Хриплина, Крихівців у супроводі своїх наставників – голови ГО «Сонячні Діти ІФ» Валентини Цури, голови громадської організації «Сонячні промінчики» м. Долини Ольги Ільків.
Молитвою та благословенням розпочав святкове дійство о. Микола Фреїшин. Священник подякував усім присутнім за велике і добре серце, за небайдужість, а також привітав із чудовим святом Святого Миколая.
      На святі панувала неймовірно духовна, тепла, щира атмосфера. Маленькі актори вправно зіграли свої ролі, а Святий Миколай, як і завжди, був добрий і щедрий.
        Справжньою родзинкою святкової зустрічі став подарунок молодої художниці Катерини Говери-Мельничук - вернісаж картин-портретів сонячних діточок. Молода майстриня зуміла передати на папері не тільки зовнішність дітей, але і їх внутрішню красу.
      Дивлячись на малюнки-портрети п. Ольга Ільків сказала: «Виставка дитячих посмішок мене вразила до глибини душі. Надзвичайно, з точністю та креативним підходом! Мене здивувала наша чудова майстриня Катерина Говера-Мельничук. Це було неперевершено, справді це людина, яка вкладає душу у своє мистецтво. Катрусе, я безмежно вдячна за такі чудові роботи. Якщо Ви взялись за такі не прості роботи, то Вам велика шана від вдячних батьків. Ви надзвичайно талановита!!! Нехай Бог обдарує Вас своїм благословенням. Хай Вам щастить!!!»
     Після святкового дійства діти довго не розходились, вони спілкувались між собою, веселились, обмінювались враженнями. А ще на всіх чекало смачне частування, про яке подбали батьки дітей-учасників спільноти.
Так, дива у день Святого Миколая відбуваються. Він дарує усім радість і НАДІЮ.

Немає коментарів:

Дописати коментар